×

Feil

reCAPTCHA-tillegget behøver en nettstedsnøkkel for å kunne brukes. Kontakt en administrator av nettstedet.

Meron er et nettsted for formidling av lokal/tradisjonell kunnskap, stedsnavn, landskap og kulturminner og samiske ord og uttrykk i tilknytning til fjord og fjære, fiske og båter (en ordbank). Det er utviklet ved Mearrasiida (tidligere Sjøsamisk kompetansesenter) i Porsanger, men brukes også av andre, blant annet til presentasjon av stedsnavn. Meron har en egen blogg,  med korte innlegg fra eller om sjøsamiske områder og andre kyst- og fjordstrøk. 


Mearrasiida sine hjemmesider med informasjon om stiftelsen, har også lenker til nevnte tema samt informasjon om prosjekter og annet arbeid. 

Mearrasiida                                                                                             

 • Lokal/tradisjonell kunnskap

  Porsangerfjorden, Tanafjorden og Revsbotn. Også utdrag fra beretning om Rognsund og rapport om sjøsamisk bosetning i Frakkfjord.  Les mer
 • Stedsnavn

  Samiske og andre stedsnavn fra kommunene Porsanger, Tana og Lebesby, Måsøy og Hammerfest (mest fra tidligere Kvalsund kommune), Nordreisa og fra Ofoten-området.   Les mer
 • Landskap og kulturminner

  Spor i landskap i Porsanger og i Stranda kulturlandskap (Nordkapp kommune). Les mer
 • Ordbank

  Samiske ord og uttrykk ved sjøen (også båt-terminologi) Les mer
 • 1

Skriv inn e-postadresse til din brukerkonto. En verifiseringskode vil bli sendt til deg. Når du har fått e-posten kan du bruke verifiseringskoden til å bekrefte at du er eier av kontoen, for så å velge nytt passord.

(valgfritt)

Brukernavn og passord fås hos Mearrasiida (poasta@mearrasiida.no)