Tuft K26

Norsk: Tuft
Tekst:

K26 Tuft, rektangulær, 8X4 m, medgangparti på 3X3 m i dens SØ ende. I den SV langvegg er det steinsviller. Tufta er bevokst med gress og mose, tett i tett med ungbjørk. En 10 m høg bjørk vokser i NV enden.

Tradisjon informantopplysning: Tufta har vært en hytte tilhørende skogvesen. Den brandt ned på 1960-tallet. Da undertegnedes onkel var skogvokter på den tid ble hytta brukt av ham. Han har også hatt slåtteplass her. Men slåtteplassen tilhører Ommáš-folket. I 1862 ble Anders Andersen hjemmelhaver for slåtteplassen.

Beliggenhet: På lompolasida av Stuorranjárga, og ca 400 m NV for spissen av Oivušnjárga, samt 30 m NNV for vannkanten på høyde med spissen av Uhcanjárga.

Terrengbeskrivelse: SV-vendt hellende bakke, bevokst med bjørk, samt gress, lung og mose som undervegetasjon.

3 m N for K26 ligger

K27 Steinrøys, oval, 2,5X1,5 m, høyde 0,5 m, orientert NØ/SV. Bevokst med gress og mose, samt to bjørkeklynger. 3 m i N ligger en jernovn som trolig har vært brukt i skogvesenhytta, K26. Røysa er sansynlig dannet samtidig når nevnte hytte var i bruk.

 

35 m SØ for K27 og 7 m fra vannkanten ligger

K28 Teltboplass, som synliggjøres av et ovalt ildsted, 1X0,8 m, orientert SV/NØ. Ildstedet er sterkt overgrodd med mose gress og torv. Bare 4 av steinene er synlige.

Terrengbeskrivelse: Flat og frodig skogbevokst nes.

"""

Kart:
Lokalisert i: Gammer